Цвијановић: Да вјечно живе Србија и Српска

0
582
Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Бањалуци да се заједнички празник Српске и Србије обиљежава са жељом да двије земље вјечно живе, да се развијају, да заједно празнују и да не забораве све важно у својој прошлости и историји, те да одговоре на изазове који их чекају у будућности.

 

Цвијановићева је у обраћању испред Палате Републике након што јој је изасланик предсједника Србије Александар Вулин уручио реплике ратних застава, у присуству српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и премијера Српске Радована Вишковића, истакла да је сигурна да ће Србија и Српска бити јединствене.

Она је захвалила властима Србије на уручењу 130 реплика војних застава, које ће послужити приликом обиљежавања важних датума за Српску.

„Ово је једна од великих ствари које радимо заједно, али никада на штету било кога другога и увијек на понос нечега што су наши заједнички и појединачни резултати. Радујемо се и веселимо свему што ради Србија на свом путу развоја, те смо сигурни да њену подршку и у будућности. Важно је да поштујемо оно што је битно у нашој историји, да знамо што је наша традиција и идентитет – а то су јединство, слобода и застава који нас идентификују“, рекла је Цвијановићева.

На платоу испред Храма Христа Спаситеља у Бањалуци од 20.00 часова биће одржана свечана академија „Похвала српском народу – дан када је пробијен Солунски фронт“, поводом обиљежавања 15. септембра – Дана српског јединства, слободе и националне заставе, који су 28. августа установили званичници Србије и Републике Српске.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here