Цвијановић: БиХ има море проблема већих од питања смјене министра

0
615

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је да на нивоу БиХ постоји море проблема, који су много важнији од питања да ли смјена неког министра доћи на дневни ред.

Коментаришући захтјев за смјену министра спољне трговине и економских односа у Савјету министра Сташе Кошарца, која би требало да буде на дневном реду сутрашње сједнице Представничког дома парламента БиХ, Цвијановићева је навела да је много значајније питање како ће се попунити упражњено мјесто министра безбједности након оставке Фахрудина Радончића.

Она каже да су институције Српске и СНСД дале јасне ставове о томе што је Кошрац присуствао приватној забави у Сарајеву на којој нису испоштоване важеће заштитне мјере током епидемије вируса корона, али БиХ и Савјет министара представљају једну посебну слагалицу.

– Ту се са опрезом и калкулацијама улази од сваки од тих процеса, тако и ми улазимо са одређеним калкулацијама у процесе поготово кад имамо непоуздане савезнике и партнере с којима заједно креирамо власт и постоји увијек бојазан да би једно такво мјесто могло да остане непопуњено с обзиром на блокаде – рекла је Цвијановићева у Бањалуци.

Она је додала да је, с друге стране, ту и чињеница да на нивоу БиХ постоје двије већине, једна реална на којој је формиран Савјет министара и она друга – калкулантска и манипулаторска.

– Та друга се појави са времена на вријеме да се повукао неки потез који је на штету Републике Српске, односно на штету легалности и легитимитета. Кад се сјетимо само како су изабрани чланови Центране изборне комисије БиХ јасно је како функционише та већина – нагласила је Цвијановићева.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here