Цвијановић: Ако ви у опозицији не поштујете парламент, ја га поштујем

0
599
Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је вечерас да поштује Народну скупштину за разлику од опозиције која износи апсолутне неистине.

“Не мрзим опозицију, али не подносим издају и као предсједник Републике имам право то да кажем. Оно што сам ја радила је грађанима познато и њима то објашњавам, а не вама /опизицији/. Са својим колегама сам рјешавала многа значајна питања међу којима и како да наша дјеца заврше ову школску годину”, рекла је Цвијановићева у Народној скупштини Републике Српске.

Она је нагласила да се сваки дан бавила епидемиолошком ситуацијом и да је много тога морала да научи, те да је не интересују квалификације опозиције.

“Сваки дан сам, заједно са премијером, министрима, српским чланом Предсједништва БиХ и свим дивним људима, водила рачуна о томе како и кад нешто треба да урадимо да би предуприједили одређене ствари и сад ме питате шта сам радила”, истакла је Цвијановићева.

Она је нагласила да су радили све да би олакшали постојећу ситуацију, санирали одређене ствари и помогли сектор привреде, здравства и свих других области.

“Да ли знате господине /посланик СДС-а Милан/ Тубин да је ова влада плаћала плате радницима у реалном сектору и да ли је то још која влада урадила? Да ли сте чулу за причу да су сви људи имали здравствено осигурање? Свашта сам радила за наше грађане и веома сам задовољна чиме сам се бавила зато што волим да се осјећам корисно, за разлику од вас који ништа нисте радили”, навела је Цвијановићева.

Она је нагласила да је опозиција у парламенту причала свашта и да ће, захваљујући њима, полицијски час трајати до сутра.

“Овдје сте причали о свему и свачему, вријеђали, добацивали и то је трајало часовима. Да се вама журило да буде укинуто ванредно стање јуче би све било завршено”, рекла је Цвијановићева.

Она је поновила да је опозиција издајничком политиком нелегално изабрала и чланове Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ уочи експлозије вируса корона како би урадили још један посао за политичке партнере у Сарајеву.

“Сами намећете теме и сами се петљате. Чула сам од посланика и како је ваш колега /Небојша Вукановић/ рекао да му је неко псовао мртвог оца. Оно што сам чула јесте да нико није том посланику ништа говорио и нико никоме није псовао мртвог оца. Ви сте у стању толико да слажете да је невјероватно”, нагласила је Цвијановићева.

Она је констатовала да се посланик опозиције /Небојша Вукановић/ поново данас изгаламио у Народној скупштини и још није научио како да носи заштитну маску.

“Идете и даље, па нам говорите да смо ми подржали Блајбуршку мису. Гдје сте ви живјели у овом периоду? Знам да нисте били од користи грађанима, али бар сте могли чути да су сви регаовали на мису. Ви сте само у стању да критикујете и говорите ствари које су апсолутна лаж”, рекла је Цвијановићева и навела да не реагује на опозицију, него на њихове лажи.

Она је подсјетила и да у складу са Пословником о раду има право да говори у Народној скупштини и поручила Вукановићу да престане да је терорише.

“И немојте да вичете и галамите. Када причам не можете ми ништа говорити. Ја сам чула што сам чула, а оно што сте ви у стању да кажете нека вам служи на образ. Покушавате да покажете себе чистим, а сви су други прљави. Ако ви не поштујете парламент, ја га поштујем”, нагласила је Цвијановићева.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here