Чубриловић: У БиХ ће се још дуго славити различити празници

0
53

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић сматра да ће се у БиХ још дуго славити различити празници, јер, како тренутно ствари стоје, договор по том питању биће тешко постигнут.

Чубриловић је рекао да Република Српска никада неће прихватити да као своје празнике слави датуме који су довели до распада Југославије и крвавог грађанског рата.

– Ми на то немамо право у име свих жртава који су својим животима платили такве одлуке. Јасно је да, прије свега бошњачки политичари, неће прихватити да славе наше празнике, као што је прослава 9. јануара на цијелој територији БиХ. Они су то већ показали сталним оспоравањем слављења 9. јануара на територији Републике Српске – рекао је Чубриловић за „ЕуроБлиц“.

Он је рекао да Народна скупштина припрема нови текст закона који ће обезбиједити да Српска и убудуће као Дан Републике Српске слави 9. јануар.

Осврћући се на рад посланика у Народној скупштини, Чубриловић је навео да су евидентне честе злоупотребе Пословника – некада због незнања, будући да овај сазив функционише тек неколико мјесеци, а некада и због намјерних опструкција.

– Све је то виђено у свим демократијама свијета и у раду свих парламената, а демократске расправе често прерасту у недемократске методе. Руководство скупштине се добро носи са свим изазовима и ми, иако често губимо вријеме у дугачким и непотребним расправама, ипак успијевамо да све законе и акте, који су нам стигли, ставимо на дневни ред и окончамо расправу о њима у дану за гласање – навео је Чубриловић.

Чубриловић је оцијенио да Народна скупштина функционише у свом пуном демократском капацитету.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

6 + three =