Црна Гора: Лидери три коалиције потписали споразум о принципима нове Владе

0
437
Лидери три коалиције које су освојиле већину гласова на недавно одржаним парламентарним изборима у Црној Гори потписали су споразум о принципима нове Владе Црне Горе.
Лидери „За будућност Црне Горе“ проф. др Здравко Кривокапић, лидер коалиције „Мир је наша нација“ мр Алекса Бечић и лидер коалиције „Црно на бијело“др Дритан Абазовић обратили су се на конференцији за медије.

У споразуму који су потписали, између осталог, су се обавезали да нова влада неће покретати никакве иницијативе или поступке с циљем измјене државне заставе, грба и химне.

У споразуму се наводи да ће нова демократска влада у Црној Гори одговорно спроводити све међународне обавезе које је држава преузела, ојачати и унапредити сарадњу с НАТО-ом и брзо, у потпуности и предано спровести све реформе потребне за пуноправно чланство Црне Горе у ЕУ.

– Да ће нова демократска влада у потпуности деполитизовати кључне владине институције с циљем обезбјеђења бескомпромисне борбе против криминала и корупције. Да ће нова демократска влада поштовати Устав и с тим у вези неће покретати никакве иницијативе или поступке с циљем измејне државне заставе, грба и химне – пише у Споразуму.

Такође, како се додаје, нова влада неће покренути поступак за повлачење признања независности Косова.
Нова влада, како је наведено, неће спроводити реваншизам на политичкој или било којој другој основи, усвојиће и ревидирати све законе у складу с европским стандардима с циљем што брже интеграције Црне Горе у ЕУ и омогућиће мањинским странкама учешће у влади без обзира имају ли парламентарни статус или не.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here