Ћосић: Уважавам рад претходног и подржаћу рад новог руководства Борачке организације Пале

0
458

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изјавио је данас да уважава оно што је радило претходно руководство Борачке организације Пале, као и да ће подржати и уважавати оно што ће радити новоизабрано руководство ове организације.

Након састанка са руководством Борачке организације Пале, он је потврдио опредијељеност Градске управе да сарађује и са врхом Борачке организације Републике Српске, као и са општинским руководствима.

Он је нагласио пуну подршку новоизабраном предсједнику Предсједништва Борачке организације Републике Српске Александру Савићу, јединству борачке организације и заступању интереса борачких категорија.

“Драго ми је да је овај процес који је био у Палама добио пуну легитимност, а који, према мом мишљењу, није нимало био драматичан, нити онакав каквим га је неко желио представити у јавности. Једноставно, радило се о потреби спровођења избора у свим мјесним борачким организацијама како би се обезбиједили услови и за спровођење избора у Општинској организацији Пале и за већу масовност у овој организацији”, рекао је Ћосић новинарима.

Као градоначелник он истиче да апсолутно уважава оно што је радило претходно руководство, као што ће подржати и уважавати оно што ће радити садашње руководство Борачке организације Пале.

Подсјећајући да је град Источно Сарајево свеприсутан у свих шест борачких општинских организација, Ћосић је рекао да их подржавају кроз финансијску, подршку у запошљавању демобилисаних бораца и дјеце погинулих бораца, као и да брину за ратне војне инвалиде и породице несталих бораца и цивила.

Ћосић је рекао да је на овом састанку разговарано и о култури сјећања, одржавању споменика, потреби што масовнијег обиљежавања догађаја из историје Републике Српске и традиције Војске Републике Српске и другим важним питањима.

Предсједник Борачке организације Пале Јасна Лазаревић Гавриловић изразила је задовољство састанком са градоначелником Источног Сарајева.

“Радује нас опредјељеност и сусретљивост градоначелник Ћосића и надамо се и убудуће доброј сарадњи. Мислим да у будућности неће бити никаквих проблема”, рекла је Гавриловићева.

Она је најавила бољу и правичнију расподјелу средстава намијењених за збрињавање борачких категорија, путем ефикаснијег рада мјесних борачких организација, а неће изостати ни историјски часови, пројекти очувања традиције и одржавање спомен-соба.

Према њеним ријечима, ново легално изабрано руководство Борачке организације Пале има пуну подршку Борачке организације Републике Српске, са којом је већ остварило добру сарадњу

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

three + three =