Ћосић тражи одговорност због прилога телeвизије „ОСМ“ о протестима у Србији

0
813

Предсједник Градског одбора СНСД-а Источно Сарајево Љубиша Ћосић најавио је да ће Клуб одборника СНСД-а у Скупштини града на наредној сједници затражити одговорност због емитовања прилога градске ТВ „ОСМ“ о протестима у Србији у којем се актуелна власт на челу са предсједником Александром Вучићем назива „фашистичким режимом“.

Истичући да је огорчен прилогом који је градска ТВ „ОСМ“ емитовала о протестима у Србији, Ћосић је рекао да ће тражити одговорност онога ко је дозволио емитовање таквог прилога у синоћњем дневнику.

„Имамо велику срећу да је тај прилог прошао незапажено јер градска телевизија `ОСМ` има ниску гледаност, али сам као начелник општине Источно Ново Сарајево, као грађанин и предсједник Градског одбора СНСД-а огорчен тенденциозним извјештавањем о протестима у Србији“, рекао је Ћосић новинарима у Источном Сарајеву.

Он је истакао да га се не дотичу потпуно једнострани и политички обојени прилози градске телевизије о њему и начелнику Пала Бошку Југовићу и свим другим који нису из владајуће опције у граду Источно Сарајево.

„Ко погледа прилог видjеће потпуну једностраност, необјективност и непрофесионалност. Поражавајуће је да се у том прилогу власт Александра Вучића у Србији назива фашистичким режимом, говори се о неспособности власти, да је народ устао против ауторитативног режима, а министра здравља Србије називају доктором смрти“, рекао је Ћосић, оцјењујући да је ријеч о нарученом прилогу.

Он сматра да је градска телевизија „ОСМ“ само дио инструмента који добија одређене информације које треба да дистрибуише у јавност.

„Огорчен сам, јер откако је Вучић на власти у Србији, овај град и Република Српска су први пут добили подршку за различите инфраструктурне пројекте у вриједности од око 40 милиона евра. Не постоји локална заједница у граду Источно Сарајево да није добила подршку, а Вучић је носилац Повеље општине Источно Ново Сарајево“, указао је Ћосић.

Он је напоменуо да се Трг Србија у Источном Сарајеву гради захваљујући средствима Србије, а исти је случај и са спомен-капелом на Вељинама и Улицом Романијском на Палама, те пројектима у Трнову, Источном Старом Граду и на Сокоцу.

Начелник општине Источно Ново Сарајево подсјећа да су пројекти који се реализују у свим локалним заједницама на подручју града Источно Сарајево договорени на састанку са предсједником Србије 2017. године.

„Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и сви ми начелници општина били смо домаћини Вучићу на том састанку када смо разговарали о пројектима за чију реализацију је средства одобрила Влада Србије. Срамотно је да градска телевизија Источног Сарајева на тај начин етикетира човјека који је био наш гост“, рекао је Ћосић.

Он је навео да очекује извињење, с обзиром да ТВ „ОСМ“ није дала могућност другој страни да се огласи, те указао на покушај једностраног информисања грађана Источног Сарајева.

“ Моја жеља је да укажем, јер не желим да дозволим да добитник Повеље општине Источно Ново Сарајево и човјек који је толико помогао овом граду буде називан фашистом од телевизије која се финансира новцем грађана Источног Сарајева“, рекао је Ћосић.

Он је најавио да ће много тога имати да каже током предизборне кампање о куповини ТВ „ОСМ“ и начину њеног функционисања.

 

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here