Ћосић: Реализација пројеката захваљујући подршци институција Српске

0
540

 Сви пројекти који су у општини Источно Ново Сарајево започети захваљујући подршци Владе Републике Српске и челних људи у институцијама Српске су у крајњој фази реализације, изјавио је данас начелник ове општине Љубиша Ћосић након састанка са предсједником Републике Жељком Цвијановић и предсједавајућим Савјета министара Зораном Тегелтијом.
Ћосић је рекао да ће наредне седмице у овој општини бити свечано отворен Трг Републике Србије, те најавио ускоро отварање и спортске дворане, као и позоришта.

„Наша општина је јединствен примјер успјешне сарадње Владе Српске и локалне заједнице. Не би било ових пројеката да није било подршке Владе из времена када је предсједница /Српске Жељка Цвијановић/ била премијер, а предсједавајући /Савјета министара Зоран Тегелтија/ био министар финансија и ми смо им на томе захвални“, изјавио је Ћосић новинарима након заједничког обиласка градилишта спортске дворане и позоришта.

Он је подсјетио да су институције Републике Српске помогле изградњу спортске дворане и позоришта са по два милиона КМ, те додао да је Србија обезбиједила милион евра за изградњу трга.

Према његовим ријечима, Влада Српске финансијски је помогла и утопљавање зграде средњошколског центра, као и изградњу саобраћајница које Источно Сарајево повезује са осталим дијеловима Републике Српске.

„Ту су и студентски домови који ће бити изграђени. Недавно је Влада Републике Српске обећала подршку за изградњу зграде Ректората Универзитета у Источном Сарајеву и Музичке академије“, напоменуо је Ћосић, те додао да ће ова локална заједница кандидовати институцијама Српске пројекат изградње обданишта.

Ћосић је истакао да ће Источном Новом Сарајеву требати и нова основна школа, јер је ријеч о локалној заједници која расте и развија се, првенствено по броју становника, а потом и инфраструктурно.

Према његовим ријечима, тај раст и развој не би био овом брзином и не би био овако праћен да није подршке Владе Републике Српске.

„Осам година сам начелник Источног Новог Сарајева и ниједног тренутка нисам био одбијен од ових људи када сам тражио ствари које су биле од општег интереса за локалну заједницу. Увијек смо били подржани и данас им изражавамо захвалност“, истакао је Ћосић.

Он је подсјетио да су Цвијановићева и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик потпуно заслужено носиоци највећег признања ове локалне заједнице – Повеље Источног Новог Сарајева.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here