Ћосић: Не дозволити рушење система институција који се ствара 30 година

0
524

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изјавио је Срни да је подршка предсједнику Републике Српске Милораду Додику подршка институцијама система које се стварају 30 година и које су повукле потезе из своје надлежности на бази онога што сви демократски системи имају.

Он је напоменуо да демократски системи имају људе који у Народној скупштини предлажу законе и који, као предсједник Републике Српске, потписују указ о објављивању закона те институције које објављују законе.

“Према томе, ако себи као друштво дозволимо да неко погази одлуке низа институција ми смо самим тим дозволили да нам неко гази систем који се створа 30 година и за који је дато 30 хиљада живота”, навео је Ћосић.

Он је указао да је намјера међународне заједнице да и даље држи БиХ, а самим тим и Републику Српску затворене у једном експерименталном простору у коме ће да тестирају све своје колонијалне жеље и да газе вољу народа и институција.

“Ако дозволимо такве стваре онда ћемо поклекнути и све будуће активности против нас лакше ће проводити и лакше урушити цијели систем”, оцијенио је Ћосић.

Према његовим ријечима, ако прође оптужница Тужилаштва БиХ то значи да све и један човјек у овој земљи или 90 одсто Срба у Републици Српској може бити оптужено или осуђено због свог мишљења без обзира што ти људи имају иза себе законска рјешења, системска рјешења, одлуке Народне скупштине и све што представља каректаристике друштвено -политичког система.

Тужилаштво БиХ подигло је у петак, 11. августа, оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића због неизвршавање одлука Кристијана Шмита. Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here