Ћосић: Наша политика добила признање у међународним оквирима

0
97

Члан Предсједништва СНСД-а Љубиша Ћосић истакао је да је историјски значај дипломатске побједе Републике Српске у Савјету безбједности УН, а ономе ко то сада не види, поручио је да ће вријеме то показати.

“Наша политика је потпуно заслужено и праведно добила признање у међународним оквирима, исказана кроз републичке институције на челу са предсједником Жељком Цвијановић и премијером Радованом Вишковићем, Народном скупштином и српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, који је доказао дипломатски утицај у овом конкретном случају”, сматра Ћосић.

Ћосић је нагласио да је велика ствар када се Република Српска дипломатским утицајем, на миран начин, заступајући став и не вријеђајући никога, избори за то да Савјет безбједности донесе резолуцију у којој се не спомиње ОХР, нити дозволи неизабраном страном лицу да се у вези са БиХ обрати на овом глобалном форуму.

“Увијек морамо да водимо рачуна и о политици која нас представља и бори се за Републику Српску. Та политика је у Савјету безбједности УН на глобалном нивоу остварила бриљантну побједу за коју несумњиво највеће заслуге припадају Додику”, истакао је Ћосић.

Савјет безбједности синоћ је једногласно усвојио резолуцију којом се продужава мандат ЕУФОР-а на годину дана и у којој се не помињу ОХР и високи представник.

Кристијан Шмит није говорио на сједници Савјета безбједности УН. Стални представник Русије у УН Василиј Небензја рекао је током сједнице да у БиХ нема високог представника, нити кандидата да буде именован на ту функцију.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

one × 1 =