ЦИК: И сутра пријем кандидатских листа, рок истиче у понедјељак

0
744
 Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ саопштила је да ће надлежне службе у Секретаријату ЦИК-а за пријем кандидатских листа радити и сутра од осам до 16 часова.
У складу са Упутством о роковима и редослиједу изборних активности за локалне изборе у БиХ који ће бити одржани 15. новембра, рок за подношење кандидатских листа истиче у понедјељак, 17. августа, у 16 часова – наводи се у саопштењу ЦИК-а.Из Комисије подсјећају да је рок за подношење кандидатских листа почео 5. августа, те додају да ЦИК није никада одређивао термине политичким субјектима за достављање кандидатских листа, као и да то не спречава политички субјект да најави подношење кандидатских листа у одређеном термину, што буде испоштовано. 

Уколико више политичких субјеката буде захтијевало предају кандидатских листа у истом термину, ЦИК ће направити распоред, удовољити свима и одредити термине политичким субјектима, сходно редослиједу подношења захтјева и најаве – наводи се у саопштењу.

Из Комисије додају да на пријему кандидатских листа у ЦИК-у ради истовремено више тимова, поштујући све епидемиолошке мјере прописане због пандемије ковида 19, као и инструкцију о поступању Комисије у условима пандем

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here