Центар за социјални рад „Пале“ у новом руху, у току реконструкција вриједна 6.000 КМ

0
659

У току је реконструкција просторија ЈУ Центар за социјални рад „Пале“, односно замјена дотрајале столарије на прозорима, а укупна вриједност радова износи близу 6.000 КМ, рекао је директор Центра Срђан Баралић.

Он је изразио увјерење да ће овом реконструкцијом бити створен бољи амбијент за рад запослених и пружање квалитетније услуге корисницима Центра.

„Када смо обавили све потребне тендерске процедуре, изабран је најбољи понуђач који је јуче завршио прву фазу – уградњу западног бока, а данас се ради источни бок и тиме ће реконструкција бити завршена. Прозоре на просторијама Центра чинили су обични жељезни окови који имају једнослојно стакло и није постојала термичка ефикасност, па због тога се простор тешко могао угријати, те смо морали обезбиједити додатно гријање. Овим чином желимо да поправимо тај естетски изглед институције, што је најважније, али и да направимо уштеду када је ријеч о потрошњи енергије“, нагласио је Баралић.

Просторије у којима се налази Центар за социјални рад су у власништву ове институције, а, према Баралићевим ријечима, овом реконструкцијом подигнута је вриједност објекта.

„Простор тренутно не испуњава минимум стандарда за стручни рад, али надамо се да ћемо се овим реновирањем помјерити са мртве тачке. Центар се не бави само додјелом новчаних помоћи, већ и стурчним радом гдје је неопходно имати обезбијеђене услове за обављање разговора о повјерљивим темама са осјетљивим категоријама становништва. Такође, неопходна нам је и просторија за комисијски рад, у којој је потребно да борави осам лица. Веома хетерогени послови су у Ценру, тако да постоји потреба за квалитетнијим и ширим простором, али, када је ријеч о овој фази реконструкције, ми смо задовољни“, истиче он.

Директор ЈУ Центра за социјални рад „Пале“ захвалио је општинском руководству за помоћ приликом реализације пројекта реновинарања просторија Центра.

„У сваком случају имали смо подршку Општине Пале која је обезбиједила средства преко буџета Центра за социјални рад. Начелник Бошко Југовић имао је разумијевање за наше потребе, односно за реализацију једног оваквог пројекта, с обзиром на то да Центар за социјални рад није профитабилна организација, односно ми не остварујемо добит, већ се искључиво финансирамо из буџетских средстава Општине“, истакао је Баралић.

ЈУ Центар за социјални рад „Пале“ налази се у објекту који је направљен још прије рата и од тада није било никаквог реновирања, а од данас ће ова установа добити потпуно нови изглед.

Стручни радници Центра помажу корисницима да остваре више од 20 права из области социјалне, породичне и дјечије заштите.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here