Cавјет министара: Донесена одлука о критеријумима расподјеле 70.000 КМ грант средстава

0
66
Савјет министара донио је одлуку о критеријумима за избор једне или више невладиних организација којима ће се распоредити средства текућег гранта „Смјештај за странце жртве трговине људима“ у износу од 70.000 КМ.

 

Из Савјета министара је саопштено да ће Министарство безбједности у Савјету министара на својој веб страници и у три дневна листа објавити јавни позив за избор једне или више невладиних организација које ће вршити услугу смјештаја и збрињавања странаца жртава трговине људима.

„Критеријуми дефинисани овом одлуком, између осталог, укључују податке о смјештајним капацитетима, запосленом особљу и безбједносном аспекту склоништа, као и врстама услуга које се пружају за смјештај странцима жртвама трговине људима“, истиче се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је ријеч о 70.000 КМ осигураних Законом о буџету институција и међународних обавеза БиХ за ову годину на позицији „Текући трансфери и грантови – грантови непрофитним организацијама – Смјештај за странце жртве трговине људима“.

Одлука је донесена на ванредној телефонској сједници Савјета министара у складу са Законом о странцима и Правилником о заштити странаца жртава трговине људима.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

11 + fifteen =