„Bukti rat“ u SDS-u za nosioce izbornih lista

0
703

U Srpskoj demokratskoj stranci (SDS) „bukti pravi rat“ u vezi s tim ko će biti nosioci lista za parlament BiH na oktobarskim izborima, piše „Glas Srpske“.

List navodi da je sasvim izvjesno da će u izbornoj jedinici jedan prvi biti aktuelni ministar bezbjednosti BiH i šef Izbornog štaba ove stranke Dragan Mektić, dok u drugoj i trećoj izbornoj jedinici najviši stranački funkcioneri vode žestoku borbu u vezi s tim ko će biti na čelu izbornih lista.

Prema pisanju „Glasa Srpske“, u drugoj izbornoj jedinici na čelo liste žele dugogodišnji gradonačelnik Doboja Obren Petrović, aktuelni poslanik u parlamentu BiH Nenad Lalić, te bivši predsjednik stranke i aktuelni predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH Mladen Bosić.

List navodi da je Bosić odbio ponudu predsjednika SDS-a Vukote Govedarice da bude prvi na kompenzacionoj listi samo da odustane od želje da bude nosilac, ali Bosić je isključiv i insistira na tome da njegovo ime bude prvo na listi.

Sagovornik „Glasa Srpske“ iz SDS-a kaže da je slična situacija i u izbornoj jedinici tri u kojoj se za prvo mjesto na listi bore aktuelni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Zvornika Dragomir Vasić, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i šef Kluba poslanika SDS u Predstavničkom domu parlamenta BiH Aleksandra Pandurević.

Predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević potvrdio je za „Glas Srpske“ da je sjednica Glavnog odbora, na kojoj će donijeti odluku o izbornim listama za sve nivoe vlasti, zakazana za 1. jul u Banjaluci.

Miličević nije želio da govori o konkretnim imenima, ali je potvrdio da postoji mogućnost da iz nekih izbornih jedinica bude po nekoliko prijedloga.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here