Брнабић:Незгодно отићи тамо одакле сте протерани

0
544
Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је незгодно посјетити земљу из које је потјеран амбасадор ваше државе и у којој је проглашен “персоном нон грата“.

Брнабићева је тако одговорила на питање новинара да ли ће посјетити Црну Гору и захвалила црногорском премијеру Здравку Кривокапићу на позиву да посјети ту земљу.

– Надамо се ће то питање (амбасадора) моћи да се реши, а у било ком другом сегменту дијалога и сарадње, Влада Србије и државно руководство су показали колико нам значи сарађа са Црном Гором у овом тренутку – рекла је Брнабић у Скупштини Србије, где је учествовала на конференцији Женске парламентарне мреже, посвећене стању родне равноправности у Србији.

Она је казала да на изричит захтјев предсједника Републике Александра Вучића Србија није узвратила реципрочним мјерама Црној Гори и да је задржала њеног амбасадора у Београду.

– То је гест пружене руке, и даље очекујемо да на тај гест адекватно одговори и Црна Гора. Имамо и виду њихов позив и хвала им – казала је премијерка.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here