Брнабић: Удар на Србију

0
503

Предсједник Владе Србије Ана Брнабић оцијенила је да вечерашњи поновни напад на полицију испред Скупштине Србије представља удар на Србију, на све њене грађане, подривање демократских темеља земље и свега што је политички и економски стварано.

– Ово нема никакве везе са вирусом корона. Очигледно је ово дуго планирано, али побиједићемо ми и ово. Оваква мањина постоји у свакој земљи. Жао ми је што је направљена оваква атмоасфера уз здушан рад неких медија, портала и разних политичара који су испали вишне него наивни и на крају добили и они батине – рекла је Брнабићева за ТВ Пинк.

Коментаришући уживо сцене напада на полицију испред Скупштине Срибје, Брнабићева је рекла да ови догађаји имају везе са неким из иностранства и региона који желе да ослабе Србију.

– Ово није лице Србије, Србија је земља пристојних људи. Имамо посла са најгором врстом деснице – навела је Брнабићева.

Она је поручила демонстрантима да колико год били агресивни, неће зауставити Србију.

– Неће се наставити овакво насиље. Сутра засједа Кризни штаб, настављамо да се боримо против вируса корона. Побиједићемо и вирус корона и политички, избори су завршени, грађани су гласали. Гарантујем да ће Србија побиједити, стабилност за коју улажемо толико труда, то нико у земљи, ни из иностранства неће угрозити, ни компромитовати – нагласила је Брнабићева.

Она је апеловала да грађани који се не слажу са оним што власт ради ни политички ни у борби против епидемије, разумију да постоје неке вриједности и да не буду уз оне који се залажу за насиље.

– Влада Србије и држава Србија ће и смјети и умјети да сачува безбједност свих грађана, уставни поредак и да изађе на крај са овом врстом агресивности – навела је Брнабићева.

У Београду и вечерас демонстранти гађају каменицама полицију која се налази испред зграде Скупштине Србије, јавили су београдски медији.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here