Британка усвојила 14 дјеце из Африке како би их спасила с улицe

0
604
Након што је завршила средњу школу Британка Лети Мекмастер (26) отпутовала је у Танзанију гдје је намјеравала провести мјесец волонтирајући у дому за дјецу без родитеља.

Данас, осам година касније, живи са 14 дјечака и дјевојчица које је усвојила.

Умјесто мјесец, Мекмастер се у Африци задржала три године – све док се дом за дјецу без родитеља није затворио.

Међутим ни након затварања није жељела одустати од дјеце с којом је радила, па је покренула процедуру и усвојила девет дјечака и дјевојчица који су након затварања дома требали бити избачени на улицу.

У протеклих осам година усвојила је још петеро дјеце које је нашла како просе и живе на улици у Великој Британији, тако да у њеној кући сада живи 14 дјечака и дјевојчица.

Она девет мјесеци годишње проводи у Иринги, гдје се налази њихов породични дом, а остатак године одлази у Велику Британију гдје се бави хуманитарним акцијама.

„Неки од њих ме сматрају мајком, а други ме виде као старију сестру. Обавезала сам се да их одгојим што боље могу и веома сам сретна што имам двије породице“, рекла је Мекмастер за The Sun.

Додала је како их је одлучила усвојити онда када је видјела како их особље дома третира веома лоше.

Узимали су новац који су дјеца добијала у донацијама, хранили их једном дневно, физички и психички злостављали…

Дјечаци и дјевојчице које је усвојила данас тренирају фудбал, свирају различите инструменте и редовно похађају школу.

Осим што је усвојила 14 дјеце, Мекмастер је отворила и Сигурну кућу гдје сваке седмице храни, облачи и прима дјецу са улице.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here