Bošnjaci se tajno naoružavaju

0
536

U dokumentu stranih obavještajnih službi govori se o planovima i aktivnostima o naoružavanju paravojnih struktura oko Stranke demokratske akcije (SDA), a za koje zna samo mali broj ljudi u vrhu te partije.

Jedan od njih je potpredsjednik SDA Denis Zvizdić, a tu su i šef OBA Osman Mehmedagić Osmica i nekadašnji generali Atif Dudaković i Ramiz Dreković.

Kako prenosi RTRS, od sredine 2012. namjenska industrija FBiH planski, po nalogu SDA, tajno radi na izradi teškog naoružanja i municije za potrebe paravojnih formacija Bošnjaka u slučaju izbijanja novih sukoba.

– To oružje se skladišti u dijelovima FBiH koje kontrolišu Bošnjaci. Na više tajnih lokacija nalaze se skladišta, gdje se skladište teško naoružanje, municija i streljačko naoružanje. Oruđa i oprema se u dijelovima prebacuju na tajne lokacije gdje se skladište i sklapaju – navedeno je u dokumentu.

Tome u prilog idu i ranije prijetnje Bakira Izetbegovića haubicama, puškama, raketnim sistemima, proizvedenim na teritoriji Federacije.

– Radićemo to za tržište, ali i za ne daj bože – rekao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

I Fadil Novalić se „hvalio“ rezultatima Vlade Federacije pred stranačkim kolegama. Rast namjenske industrije – i to vojne! Ne bilo kakav, već dramatičan, i ne samo zbog izvoza.

– Svjedoci ste da namenska industrija ne služi samo izvozu. Ona povećava sigurnost naše zemlje, u momentu kada se i Srbija i Hrvatska naoružavaju. Mi smo u ovom mandatu završili proizvodnju samohodnih haubica 155 mm, proizvodnju puške. Naše granate danas umjesto 20 kilometara lete 42. Idemo na 50 kilometra – govorio je Fadil Novalić, predsjednik Vlade FBiH.

U rejonu Hadžića i Pazarića nalaze se skladišta sa nekoliko miliona metaka streljačke municije raznih kalibara.

OBA pod kontrolom SDA

Sve ovo, kako se ističe, potvrđuje navode da je OBA pod potpunom kontrolom SDA, i da je aktivno uključena u destabilizaciju prilika u RS, zajedno sa liderima bošnjačkih partija i pojedinim političarima iz Srpske, prije svega SDS-ovim šefom izbornog štaba Draganom Mektićem, koji je uključen i poznaje samo dio ovog delovanja.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here