Бјелогрлић почиње са снимањем филма о Томи Здравковићу

0
715

Иако је прошло скоро 29 година од смрти пјевача Томе Здравковића, он је наставио да живи кроз своје пјесме уз које се и дан данас плаче и пјева у кафани.

Успомену на њега одлучили су да сачувају удруженим снагама Драган Бјелогрлић, Жељко Јоксимовић и Бане Обрадовић, који за тридесетогодишњицу од његове смрти спремају филм „Тома“.

Нема сумње да ће ово бити драгоцијен пројекат, не само због опуса који је оставио Здравковић иза себе, већ и због тога што су се у очувању његовог лика и дјела удружили неки од највећих умјетника на овим просторима.

Пандемија вируса корона стопирала је овај пројекат, као и многе друге. Али се ускоро сви враћају пред камере.

Осим филма о Томи Здравковићу, Бјелогрића чекају и “Чувари формуле“.

„Сви се спремамо да почнемо у другој половини јуна и у јулу, надајући се да ће ситуација бити релаксиранија и да ће моћи нормално да се ради. То је свакако још увијек велика непознаница, али нема нам друге него да будемо оптимисти и вратимо се нормалном животу и раду уз пуну свјест да је вирус још увијек ту. Филм и серију о Томи Здравковићу крећем да снимам у јулу, а када су у питању Чувари формуле, пошто се ради о интернационалној копродукцији која је везана за доста страних фондова, тај пројекат ће морати сигурно да се помјери, минимум до краја године“, објаснио је Драган Бјелогрлић.

Он открива како се родила идеја да сними филм о Томи, јер никада до сада нисмо имали прилике да га видимо да обрађује само једну личност.

„С идејом је дошао Жељко Јоксимовић и његов менџер Бане Обрадовић, понудили су ми да радимо заједно и ја сам то са радошћу прихватио. Захвалан сам им јер су ми омогућили да откријем један несвакидашњи, необичан и инспиративан свијет у коме је стварао и живио Тома Здравковић. Тачно је, ми у цијелој нашој кинематографији немамо много, односно имамо необично мало, биографских филмова и серија. Филм и серија `Тома` биће прича не само о Томином животу, већ и о људима који су доскоро били ту поред нас. Нама се чини да су још увијек ту, ми живимо са рефлексијом њихових живота и њихових дијела, али они су нажалост отишли, а са њима је заувек отишло и једно непоновљиво вријеме. Ово ће бити прича о том времену“, најављује Бјелогрлић.

Од тренутка када се сазнало да ће снимати филм о Томи Здравковићу почела су нагађања ко ће добити главну улогу. Међу спекулацијама су се провлачила имена глумаца, али и пјевача.

„О томе ћемо ускоро“, било је све што је Драган кроз осмијех рекао чувајући тајну, коју ћемо открити вјероватно првог дана снимања.

Како је Тома након дуге и тешке болести преминуо 30. септембра 1991. године, сви очекују да ће премијера филма бити баш на тај дан наредне године.

„Тому памтимо као једну музичку легенду које се више не рађа. Оно што могу да кажем је да ће за тридесетогодишњицу бити сниман филм, али не као биографија, већ сам феномен Томе Здравковића“, објаснио је недавно Бане Обрадовић, те истакао да ће музику за филм радити заједно Драган Бјелогрилић и Жељко Јоксимовић.

У више наврата се писало да је Управни одбор Филмског центра Србије додијелио 45 милиона динара биографском филму “Тома“.

Краљ кафана, како су многи звали Тому, живио је боемским начином живота. Женио се неколико пута, а смирио крај супруге Гордане, која је у изјавама за медије истицала да је поносна што су Жељко Јоксимовић и његов менаџер Бане Обрадовић одлучили да сниме филм о њеном супругу у шта ће све Бјелогрлић умијешати своје прсте.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here