Биљана Чекић добија стипендију за школовање

0
450

Дјевојчици Биљани Чекић из Козарске Дубице која је тумачила улогу у филму “Дара из Јасеновца” предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик уручио је стипендију. Договорено је да ће Биљани стипендија бити исплаћена за сваки степен образовања.

Институције Републике Српске препознале су значај филма “Дара из Јасеновца”, али и улоге Биљане Чекић из Козарске Дубице. Причу о страдању дјеце у најзлогласнијем логору Јасеновац у току Другог свјетског рата, пренијела је тринаестогодишња ученица која раније није била на часовима глуме. Са овим позивом Биљана има жељу да настави да се бави и у будућности, а лакше ће бити остварена уз финансијску подршку институција.

– Да кажем да су се све жеље испуниле и оне који нису се остварују. За средњу школу не знам још шта да упишем, размишљам о томе, али жељела бих да упишем Факултет драмских умјетности – нагласила је Биљана Чекић, која је маестрално одиграла улогу Даре у филму “Дара из Јасеновца”.

Стипендија од 200 за основно, 400 за средње и 700 марака за факултетско образовање биће од помоћи и породици, која је поносна на Биљанин успјех . Ово није прва финансијска подршка институција Српске младој талентованој глумици из Козарске Дубице.

– Без тога ја не би имао услова за то, искрено да кажем. Популарност је, тако је како је. Поносан сам на то све. Сретан. Желим да успије у животу, као и сва дјеца свијета. Сву срећу желим – поносно каже отац Радован.

Поносни су и становници Козарске Дубице, али и Републике Српске. Због тога је раније истакнуто да су институције Српске на располагању младој глумици Биљани Чекић, а биће и подршка свима који се одлуче на подвиг попут оног Предрага Антонијевића у играном филму “Дара из Јасеновца”, у којем је пренио страдања српског народа у Другом свјетском рату.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here