Без струје већи број домаћинстава у Крајини; Проблеми и у саобраћају

0
268
Обилан и влажан снијег, који од синоћ пада, узроковао је кварове на више десетина далековода на ширем дистрибутивном подручју Електрокрајине, а без електричне енергије остало је више хиљада потрошача у Новом Граду, Козарској Дубици, Приједору, Градишци, Српцу, Прњавору, Лакташима, Челинцу, Котор Варошу и Кнежеву.

Из Електрокрајине је саопштено да су све монтерске екипе изашле на терен и раде на лоцирању и санацији кварова, а радови се одвијају у доста отежаним условима због неприступачног терена, посебно у шумско-планинском подручју Поткозарја и Подгрмеча.

У саопштењу се наводи да је у овом тренутку тешко прогнозирати када ће кварови на далеководима бити отклољени, јер снијег и даље пада и отежава извођење санационих радова, али да ће екипе Електрокрајине на терену радити докле год буде видљиво и безбједно за рад.

Због обилних падавина, комплетна општина Козарска Дубица остала је без питке воде.

Снијег је створио проблеме и у саобраћају који се на већини путева у Српској и ФБиХ одвија отежано и успорено.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске издвајају дионице Мркоњић Град – Млиништа, Карановац – Кнежево – Угар, Шипово – Ново Село, Власеница – Хан Пијесак преко превоја Хан Поглед, Гацко – Тјентиште преко превоја Чемерно, те Сарајево – Рогатица преко Романије.

На дионицама у вишим пределима за теретна возила обавезна је употреба ланаца, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На граничним прелазима Градишка, Велика Кладуша, Доња Градина и Орашје, појачан је интензитет возила на излазу из БиХ. На осталим граничним прелазима тренутно се не чека дуже од 30 минута.

И југ Српске погођен је временским неприликама. За подручје Требиња објављен је црвени метеоаларм, гдје се очекују удари вјетра до 70 километара на час, обилне падавине, локално и до 90 литара по метру квадратном, те грмљавина.

Наранџасти метеоаларм због обилних падавина издат је за западна, југозападна, југоисточна подручја.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here