Бејби бум: Српска богатија за 41 бебу

0
726

Још један бејби бум у Републици Српској. У протекла 24 часа у Српској је рођена 41 беба.

Највише беба, чак 22 рођене су у Бањалуци, што је дупло више од дневног просјека.

У Бијељини су рођене четири бебе, а исто толико и у Фочи. Три бебе рођене су у Добоју, а по двије у Невесињу, Источном Сарајеву и Градишци. Једна бебеа рођена је у Зворнику и Требињу.

У Универзитетском клиничком центру обављена су 22 порођаја и рођене 22 бебе – равноправних 11 дјечака и 11 дјевојчица, подаци су из сервисних информација за град Бањалука.

И између 10. и 11. јуна рођене су 22 бебе, што је уједно и највећи број рођених беба у једном дану од почетка године у Клиници за гинекологију и акушерство Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци.

Од почетка године до половине јула у породилишту Клинике за гинекологију и акушерство Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци рођено је 1.629 беба, речено Срни је раније у овој здравственој установи.

У овој клиници у просјеку на дневном нивоу роди се од осам до десет беба, а током деведесетих година прошлог вијека дневно се рађало око 20 беба.

И у општини Рогатица су се прошле седмице похвалили да је од 1. јануара ова општина богатија за 60 новорођенчади, што је веома значајан и охрабрујући податак, будући да је током цијеле 2019. године рођено 66 беба.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here