Башевић: Додик ће побиједити колонизаторе и њихове домаће слуге

0
141

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Страхиња Башевић оцијенио је да не постоји странац чија би самовоља могла да натјера Србе да се одрекну сопствене слободе и прихвате да буду слуге на сопственој земљи, те истакао да ће предсједник Српске Милорад Додик побиједити колонизаторе, њихове сарајевске правосудно-политичке слуге и домаће издајнике.

„Милорад Додик ће побиједити, не само зато што тако мисли већина Срба на овим просторима, већ зато што је у цијелој овој ујдурми само он уставна категорија и званичник који је радио по слову Устава и закона. Сви други, који су му спремили ову политичку гиљотину су нелегални, прекобројни и уставно непрепознатљиви, те као такви јесу персонификација анархије и свега супротног ономе што су право и правда“, рекао је Башевић Срни.

Он је поручио да ни њемачки држављанин Кристијан Шмит, који нема ни легитимитет, ни легалитет из којег би црпио овлаштења високог представника, нити амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи, нити шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер, нису достојни да држе бахате лекције како они боље знају шта је то добро за српски народ.

„Они истовремено, кроз монтирани политичко-судски процес ниподаштавају нашу вољу и суде предсједнику Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора `Службеног гласника Републике Српске` Милошу Лукићу јер су извршавали уставну и законску обавезу“, нагласио је Башевић, који је и члан Главног одбора СНСД-а.

Он је напоменуо да је Република Српска од свог настајања до данашњег дана константно била суочена са различитим искушењима и притисцима са адреса које према њој ни тада, ни сада нису показивале нимало чињеничне објективности и разумијевања, а камоли неке благонаклоности.

„То Србима на овим просторима није ништа ново и од памтивијека су навикли да се боре и изборе за своја права, свету слободу и свијетлу страну историје“, поручио је Башевић.

Суд БиХ јуче је објавио да неће бити одгађања рочишта у процесу против предсједника Републике Српске Милорада Додика планираног за сриједу, 20. децембар.

Додик је оцијенио да одбијање Суда БиХ да одгоди рочиште по захтјеву његове одбране показује да је све више видљиво да се покушава убрзати тај процес и без права што прије доћи до пресуде.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here