Argumenti.rs: Енглески пацијент

0
807
Данас смо сазнали да Младен Иванић мјесецима уназад посједује доказ да и руководство Србије и руководство Републике Српске знају да их прислушкује Обавјештајно безбједносна агенција (ОБА) БиХ.

Док га је због тога јавно прозивао предсједник Републике Српске, Иванић је безочно позивао Додика да подастре доказе за такво нешто, не би ли јавност убиједио како Додик измишља проблем тамо гдје га нема. Данас, када је Додик објелоданио и када, и гдје, и ко је Иванићу дао материјални доказ да ОБА слуша и њега и руководство Републике Србије, Младен Иванић је заћутао. Ако Додик не говори истину, зашто Иванић не изађе и јавно каже да му – предсједник Србије није лично дао материјални доказ о прислушкивању? Иванић то, наравно, не може да уради, јер Додик не само што говори истину, него је био и свједок тренутка у којем Вучић Иванићу доставља доказе о скандалозним активностима ОБА-е БиХ.

Данас смо такође сазнали да је лажни министар лажне држве Косово Беџет Пацоли у Бања Луку позван уз сагласност Младена Иванића, који се још представља као српски члан Предсједништва, иако већ одавно није јасно чије интересе у Предсједништву заступа. Позив Пацолију је правдао морањем, јер је, тобоже, непризнато Косово члан Процеса за сарадњу у југоисточној Европи. Како је онда бивши српски члан Предсједништва Небојша Радмановић, својим принципијелним ставом да БиХ не признаје Косово, успио да натјера македонског предсједника Иванова да због тога откаже самит чланица Процеса за сарадњу у ЈИ Европи 2013 године? Самит је требало да буде скуп шефова држава, што је већи ранг окупљања од овог у Бања Луци, и није одржан због одбијања да њему присуствују државе које не признају Косово. Част српског НЕ у Предсједништву бранио је и одбранио Радмановић.

Иванић је сада имао лакши посао. Као представник земље домаћина могао је једноставно да не позове Пацолија. Иванић, стари калкулант, израчунао је да је боље да наљути Србе, чијим гласовима није пресудно ни ушао у Предсједништво, него неколико амбасада у Сарајеву, које га одржавају на политичкој инфузији.

И коначно, данас смо на бруталан начин сазнали да су Иванић и Црнадак лагали да су о позиву Пацолију разговарали са званичним Београдом и за позив добили благослов. Министар спољних послова Србије Ивица Дачић данас је јасно и гласно рекао да их нико није консултовао по питању доласка Пацолија у Бања Луку. Након Дачићеве изјаве и Иванић и Црнадак опет су се “правили Енглези“. Осујећена је намјера Младена Иванића и Игора Црнатка да тихо, усред Републике Српске, признају самопроглашено Косово. Но, остаје питање – за чије интересе су то радили? За српске нису!

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here