Андрија Мандић поднио оставку на мјесто посланика

0
693

Посланик ДФ-а и један од лидера тог покрета Андрија Мандић саопштио је да подноси оставку на функцију посланика.

– На жалост, нећу бити у могућности да будем присутан и учествујем када се ових дана у Скупштини Црне Горе буде расправљало о избору ВДТ-а и о још неким веома важним темама, које изискују да клуб посланика ДФ буде комплетан. Не морам ни помињати колико је избор ВДТ-а важна тема за ДФ, који се годинама непрестано налази на мети корумпираног судства и тужилаштва. Зато ћу поднијети оставку на мјесто посланика у Скупштини Црне Горе, са намјером да омогућим да на моје мјесто што прије дође сљедећи посланик са наше листе – предсједник Општинског одбора Нове српске Демократије у Подгорици, дипломирани правник Радош Зечевић, како би клуб ДФ-а радио у пуном капацитету – објаснио је Мандић.

Наводи како се захваљује свима који су се интересовали за његово здравље.

– У ових неколико дана, увјерио сам се у племенитост и солидарност бројних људи. Било је, очекивано, и оних других – мање добронамјерних, али се на њих не љутим, јер је све то наша Црна Гора, људска, чојска, витешка, али и сурова, искључива и немилосрдна – поручио је Мандић.

Додаје како је оно што је за скупштинском говорницом, на теме које су доносиле сједнице, имао да каже, казао у протеклом времену, како је рекао, јасно и непоколебљиво.

– Не потчињавајући се онима који су стварали недемократски амбијент и изнуђивали послушност. Саопштавао сам и ствари за које сам знао да нису популарне, које не иду низ длаку дијелу јавног мњења и које други шапућу на уво. Зато што, у сусрету са изазовима и озбиљним темама, нисам желио да устукнем, просећи нове гласове а издајући оне који су ме гласали и дали ми мандат да у њихово име покажем став. Нисам се додворавао ни масовним медијима и њиховим наративима. Винстон Черчил је казао: „Став је мала ствар која чини велику разлику. Ми смо ту разлику направили. Било је жестоких расправа, тешких сједница, гужве, метежа, али ничега што у таквом облику, па и још радикалнијем, немају британски, јапански, италијански, турски, украјински и други парламенти у свијету. Једино чега у осталим парламентима цивилизованих земаља нема, то је интервенција полиције. Зато у наредном сазиву Скупштина мора добити потпуни интегритет.

– Вријеме опоравка искористићу да се посветим обавезама и великим изазовима који су пред нама, а прије свега конципирању стратегије за период који долази. Након повратка у Црну Гору у потпуности се посвећујем раду на терену. Пред нама је тешка кампања, тешка борба, која се мора завршити тријумфом народа и његове воље, ако желимо да извучемо Црну Гору из канџи криминалног, антисрпског и антиправославног режима. Простора за калкулације нема. Сви у опозицији морамо да пружимо максимум. Приоритет мора имати оно што смо спремни да пружимо, а не да узмемо – наводи у саопштењу лидер ДФ-а.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here