Амбасадор Руске Федерације у БиХ: Желим да Источно Сарајево буде још љепше

0
744

Градоначелник Источног Сарајева је навео да му је било велико задовољство угостити амбасадора Руске Федерације у БиХ. Љубиша Ћосић је истакао да је Калабухов први дипломата са којим се састао након што је, прије мјесец дана, преузео функцију градоначелника.

“Данас сам се увјерио да је амбасадор сјајан познавалац прилика у БиХ и оба ентитета. То ме радује јер је он, као и ја, на почетку мандата. Договорили смо се да имамо више различитих области у којима можемо сарађивати”, рекао је Ћосић.

Он је подсјетио да Источно Сарајево има братске односе са Коломном, те захвалио претходном градском руководству на ангажману на успостављању конкретне сарадње са овим руским градом.

“Разговарали смо о томе да у оквиру међудржавне комисије за економску сарадњу која дјелује у оквиру Министарства спољне трговине и економских односа, успоставимо сарадњу међу привредним субјектима”, додао је градоначелник Источног Сарајева.

Он је изразио очекивања да ће сарадња српског и руског народа бити ојачана и у областима културе, образовања, невладиног сектора и спорта.

Игор Калабухов, амбасадор Руске Федерације у БиХ рекао је да је врло задовољан првим састанком са градоначелником Источног Сарајева. Навео је да је ово прилика да се успостави још чвршћа сарадња јер Источно Сарајево има велики потенцијал за даљи развој у свим областима.

“Амбасадор је на крају додао и да, како је навео, има личне мотиве због којих жели да Источно Сарајево буде још љепше.

“Моја супруга је из града Коломна са којим Источно Сарајево има успостављене братске односе. Такође, мој велики пријатељ Жељко Самарџија, амбасадор БиХ у Русији је из Источног Сарајева. Ето, имате два амбасадора који сарађују и имамо жељу да Источно Сарајево буде још љепше”, поручио је Калабухов.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here