Амбасадор Бугарске на Палама – сарадња на више нивоа

0
23

Начелник општине Пале Бошко Југовић примио је вечерас у своме кабинету у званичну посјету амбасадорку Бугарске у БиХ Августину Цветкову, са којом је разговарао о будућој сарадњи и помоћи амбасаде у развоју ове општине.

Начелник Југовић рекао је да је на састанку било ријечи о сарадњи на више нивоа, попут привредног, туристичног, културног, као и размјени студената Бугарске и студената факултета са Пала.

„Ово је прва званична посјета Њене Екселенције Амбасадорке Цветкове општини Пале, али није први пут да се састанемо и ја, овом приликом, желим да се захвалим што је пронашла вријеме за посјету нашој општини. На састанку смо разговарали о различитим темама, а посебно о могућностима аплицирања општине Пале на пројекте које ће финансирати Бугарска, а гдје ћемо имати потпуну подршку амбасадорке Цветкове. Она је нашла за сходно да обећа да ће у наредном периоду још једном посјетити Пале, а тема ће искључиво бити будућа сарадња, гдје ћемо видјети који су потенцијали општине и на које пројекте да се базирамо. Све то ће сигурно бити од велике користи грађанима и нашој локалној заједници“, истакао је Југовић.

Амбасадорка Бугарске у БиХ Августина Цветкова истакла је да општина Пале нуди много могућности за будућу сарадњу, те захвалила на организацији манифестације „Дани бугарског филма“, коју је свечано отворила након састанка са начелником.

„Ова званична посјета била је на позив начелника Општине, а ми користимо ову прилику да отворимо `Дане бугарског филма` на Палама. Тема састанка биле су могућности за сарадњу, којих заиста има доста. Ми нудимо помоћ Бугарске за развој многих општина БиХ, а сада ћемо, наравно, помоћи и Палама у њиховом даљем развоју“, додала је Цветкова.

Након састанка, амбасадорка је отворила тродневну манифестацију „Дани бугарског филма“ која се први пут одржава на Палама, а на којој ће Паљани имати прилику да уживају у савременим филмским достигнућима бугарске кинематографије.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

four + 9 =