Актив жена ОО СНСД – а Пале: Основним школама подијељена четири бесконтактна топломјера и 200 заштитних маски

0
1012

Чланице Актива жена ОО СНСД – а Пале поклониле су данас четири бесконтактна топломјера и по 50 заштитних маски директорима основних школа на подручју општине Пале, са циљем олакшања начина рада са дјецом у специфичноj ситуацији проузрокованом епидемијом вирусом корона.

Предсједник Актива жена паљанског СНСД – а Тања Бандука нагласила је да је ове године Актив жена прикупио новчана средства и набавио помагала која ће основним школама „Мокро“, „Пале“ и „Србија“, као и њеном подручном одјељењу у Подграбу, олакшати борбу против ширења вируса у овим установама.

„Ове године размишљале смо као мајке и жене, те пожељеле да школе, које похађају паљански малишани, испоштују све мјере и препоруке Института за јавно здравсво РС и Републичког педагошког завода, те одлучиле да им на неки начин помогнемо. Надамо се да ће овај наш мали допринос бити од помоћи за наше основне школе,“ истакла је Бандука.

Сања Ковачевић потпредсједница Актива жена изборне јединице бр. 8, односно, изборне јединица која обухвата Сарајевско – романијску регију, рекла је да је ово традиционална акција у Палама, али и у свим осталим општинским одборима Актива жена СНСД – а.

„До сада смо вишечланим породицама, те породицама у стању материјалне потребе поклањали књиге или друге потребштине за школу, док смо се ове године, у Палама, одлучили да школама поклонимо бесконтактне топломјере, те на тај начин помогнемо широј заједници“, нагласила је Ковачевићева, те додала да су и други општински одбори Актива жена организовали своје акције, те извршили подјелу школског прибора.

Директор Основне школе „Пале“ Александар Рајић изразио је захвалност за овај лијеп гест који је приредио паљански Актив жена СНСД – а, те истакао да ће овај безконтактни топломјер много значити основној школи „Пале“.

„Хвала свим чланицама Актива жена СНСД – а што воде бригу о свим грађанима једнако, те што настоје, куповином бесконтактног топломјера који је неопходно средство у ово вријеме вируса корона, паљанским школама да помогну у заштити здравља ученика“, рекао је он.

Директорица Осовне школе „Србија“ Сања Марковић захвалила је Активу жена СНСД – а Пале што су се сјетиле да на овакав начин дају свој допринос основним школама.

„Ми смо добили упутство од стране ЈЗУ Института за јавно здравство РС да је непоходно да свака школа посједује ту врсту топломјера, како би свако јутро мјерили температуру нашим упосленицима, а овај топломјер који смо добили на поклон заиста ће олакшати свакодневницу у нашој школи“, појаснила је Марковићева.

Директорица Основне школе „Мокро“ Радмила Веселиновић нагласила је значај ове донације Актива жена СНСД – а Пале, те истакла да ће овај гест умногоме помоћи да очувамо безбједност ученика, која је према њеним ријечима, свакако, приоритет.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here