Потписан споразум у вези са регулацијом дијела корита Миљацке

0
578

Начелник општине Пале Бошко Југовић и савјетник директора “Вода Српске” Мирослав Босиљчић потписали су данас споразум о суфинансирању пројектне документације за регулацију дијела корита ријеке Миљацке у вриједности 50.000 КМ.

Југовић је рекао новинарима да ће општина Пале заједно са “Водама Српске” урадити пројектну документацију, чиме ће бити створене претпоставке да се обезбједе средства и заврши реализација овог пројекта.

Он је додао да са “Водама Српске”, са којима општина има одличну сарадњу, иду у сусрет проблемима и покушавају да спријече штете настале усљед поплава и других елементарних непогода.

Југовић је рекао да су Пале кандидовале Влади Републике Српске и “Водама Српске” пројекат санације корита ријеке Репашнице.

Уколико се обезбиједе средства, додао је Југовић, санација би требала да почне идуће године.

“Наш циљ је да идуће године кренемо са регулацијом дијела корита ријека Миљацке и Репашнице и тиме ставимо тачку на проблеме које имамо приликом обилних падавина”, рекао је Југовић.

Он је навео да је општина прихватила приједлог “Вода Српске” да се уради пројектна документација за регулацију корита ријеке Мокрањске Миљацке на потезу Рогоушића и Сумбуловца гдје плави приликом великих падавина.

Савјетник директора “Вода Српске” Мирослав Босиљчић рекао је да су Пале једна од ријетких локалних заједница које иду у сусрет проблему и да је почаствован што је данас дошао у кућу добрих домаћина.

Босиљчић је нагласио да су већ припремили пројектну документацију за уређење корита ријеке Репешнице.

“`Воде Српске`, Влада и ресорно министарство на подручју Источног Сарајева иду у сусрет проблемима најтеже врсте”, рекао је Босиљчић и подсјетио да се проблеми са плављењем ријека рјешавају и на подручју Источне Илиџе и Трнова.

Он је навео да ће се сада радити на пројектној документацији за уређење корита Паљанске и Мокрањске Миљацке и подсјетио да су прије двије, три године у рекордном року завршили дио уређења корита Миљацке.

 

 

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here