Милан Радовић шири пословно царство

0
1384

Замјеник предсједника Српске демократске странке /СДС/ Милан Радовић, некадашњи директор „Нове банке“ и један од најимућнијих људи у Републици Српској, шири своје пословно царство и то са познатим сарајевским угоститељем Малчом Ровчанином, бизнисменом из редова СДА, пише портал „Принцип“.

Исти извор подсјећа да је Радовић велики критичар актуелне власти у Републици Српској и лидера СНСД-а и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

У тексту се наводи да Радовић често говори да је актуелна власт у Републици Српској изгубила компас и осјећај за стварност, те да се он, како сам каже, залаже за модерну Републику Српску на челу са СДС-ом коју би предводио уз предсједника ове странке Мирка Шаровића.

„Замјеник предсједника СДС-а актуелну власт у Српској критикује да се енормно задужује. Лидера СНСД-а Милорада Додика посебно оптужује и тврди да је СНСД у коалицији са СДА Бакира Изетбеговића. И није нека новост да опозиција критикује власт. Међутим, свакако је занимљива новост да замјеник предсједника СДС-а шири своје пословно царство.

Милан Радовић, који се као ‘велики Србин’, према властитим тврдњама, бори за модерну Републику Српску, недавно се, како то кажу Сарајлије, ‘уталио’ са познатим сарајевским угоститељем Малчом Ровчанином, бизнисменом из редова СДА и власником најпрестижнијих угоститељских објеката у сарајевској чаршији: ‘Винотека’, ‘Ла гитара’ и ‘Слатко ћоше'“, наводи исти извор.

Портал „Принцип“ сазнаје да је Радовића и Ровчанина спојила заједничка инвестиција.

„Кренули су у изградњу ексклузивног стамбено-пословног комплекса, које ће градити на мјесту гдје била прва сарајевска пицерија ‘Код Наила’, а која се сада руши. Иако је већ одавно упловио у политичке воде, Радовић очито није изгубио осјећај за бизис. Добра инвестиција и у случају замјеника предсједника СДС-а не познаје границе. Tако Радовићу не смета ни ортаклук са Малчом Ровчанином, СДА бизнисменом. Профит не познаје границе, а Радовићу препрека очито није ни блискост са СДА, за који критукује СНСД и Милорада Додика“, констатује се у тексту.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here