Положени вијенци погинулим борцима Народно ослободилачког рата

0
1151

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић, разговораo je са начелником општине Пале Бошком Југовићeм, о јавном позиву ресорног министарства за стамбено збрињавање на који се пријавило 58 породица.

Милутиновић је рекао да очекује да ће Влада Републике Српске сљедеће године обезбиједити средства за почетак стамбеног збрињавања ових породица.

Истакао је и да је Влада Српске у општину Пале до сада уложила више од 12 милиона КМ, а највећи дио тих средстава усмјерен је на запошљавање и самозапошљавање, између осталог, и борачких категорија, те да најавио да ће на Палама бити уређен простор око зграде за борачке категорије за чију изградњу је прије десет година ресорно министарство издвојило средства.

Начелник општине Пале рекао је да се на састанку говорило о  о одржавању зграда у надлежности општине у којима су смјештене породице погинулих бораца и ратни војни инвалиди, те је најавио да ће општина Пале санирати канализациону мрежу и уредити простор око зграде у којој живе борачке категорије.

Након састанка, Милутиновић и Југовић су положили вијенце погинулим борцима Народно ослободилачког рата.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here