ЦИК: Промјена бирачке опције за расељене до 1. септембра

0
596
Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ позива држављане БиХ који имају статус расељених лица да се, уколико желе да промијене бирачку опцију, односно да гласају за општину пребивалишта из 1991. године, јаве у просторије Центра за бирачки списак у свом граду или општини и да лично попуне Захтјев за промјену бирачке опције.

Рок за промјену бирачке опције за расељена лица истиче 1. септембра, а потребно је да службенику у Центру за бирачки списак предоче рјешење надлежног органа о статусу расељеног лица, саопштено је из ЦИК-а.

Држављанин БиХ који има бирачко право и статус расељеног лица уписује се у Централни бирачки списак за основну изборну јединицу на основу изражене бирачке опције, односно може бирати да ли ће гласати за општину пребивалишта прије стицања статуса расељеног лица или за општину тренутног пребивалишта, односно боравишта.

– Држављани БиХ који не поднесу захтјев за промјену бирачке опције биће уписани у Централни бирачки списак за основну изборну јединицу у којој су били уписани на посљедњим изборима у БиХ – наведено је у саопштењу.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here