Паљанском Дому здравља уручена вриједна донација Републике Србије

0
982

Руководство општине Пале уручило је данас локалном Дому здравља медицинску опрему која је обезбијеђена из донације Србије, с циљем успјешније борбе против вируса корона.

Директор паљанског Дома здравља Иван Шарац захвалио је Влади Србије и свима који су били у ланцу да овај значајан контигент помоћи стигне на Пале

“Ријеч је о заштитној опреми која је сваком Дому здравља и здравственој установи неопходна у овом моменту. Пакет је садржајан по количини, квалитету и обухвата 3.000 заштитних маски, 3.000 рукавица, 100 заштитних наочала, 100 визира, заштитних капа, натикача, топломјера, као и средства за дезинфекцију како руку, тако и површина”, навео је Шарац.

Југовић је подсјетио да су и прије добијали помоћ од Владе Србије, а односи се на средства за изградњу амбуланте на Јахорини, изградили су Романијску улуци и још много тога, тако да са посебним поштовањем морају да приме овај поклон који ће бити искориштен на најбољи могући начин.

Он од директора Дома здравља очекује да, ако буде потребно, и сусједним општинама стави на располагање вишак који има, те захвалио и прослављеном фудбалеру Огњену Короману који је својим познанствима у Београду утицао да се Пале нађу на листи расподјеле ове помоћи за Републику Српску.

Предсједник Скупштине општине Пале Синиша Ласица рекао је да је ово данас само један од показатеља да су Влада Србије и Влада Српске на вријеме предузеле све мјере када је ријеч о сузбијању вируса корана, те се надају да се ближи њен крај.

“Ова донација у виду помоћи паљанском Дому здравља је једна од ствари које су до сада урађене у Републици Српској и Србији. То је показатељ колико ове двије владе сарађују”, рекао је Ласица.

Ласиц је захвалио грађанима Пала који поштују све мјере које је донио локални Штаб за вандредне ситуације, као и докторима и медицинским сестрама који су у сваком моменту доступни својим становницима.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here