Министарство иностраних послова БиХ на прагу нове афере

0
1138

Да министар иностраних послова БиХ у техничком мандату Игор Црнадак несебично користи технички мандат да запосли што је могуће више чланове његове, ПДП партије, док је још у фотељи министра, говори нам још један , најновији документ, односно списак кандидата, који су положили писмени испит , за пријем три нова запосленике у радни однос Министарства иностраних послова БиХ.

Као што се види на листи оних који су прошли писмени дио а данас (26.новембар) изашли на усмени, налази се и Милан Маџгаљ, иначе ПДП-ов одборник на Палама и у Скупштини града Источно Сарајево.

Није тешко претпоставити да је за Маџгаља усмени био само пролазна станица ка већ обезбјеђеном мјесту у Министарству иностраних послова, пошто немамо још резултате која три лица су прошла.

Како наши извори из министарства преносе, до сада је, угрубо речено у министарство примљено укупно 27 ПДП-ових чланова, а од тога 17 лица у техничком мандату.

На све ово треба додати осам чланова кабинета министра, шефа кабинета, пет савјетника, секретарица, возач.

Ови са додатног списка, како их у МИП-у називају “Црнаткова последња линија одбране” како сазнајемо, задужени су да три дана пред предају мандата, када буде формиран нови Савјет министара БиХ, склоне сву документацију која може да компромитује министра Црнатка и његов (не)рад, среде његове баснословне трошкове за његова бескорисна путовања по цијелом свијету и униште трагове било какве незаконитости које је ите како било с обзиром да је синдикат Министарства иностраних послова БиХ недавно позвао и СИПУ да “претресе” министарство због низа незаконитости.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here