У Палама обиљежен „Међународни дан без аутомобила“

0
582

„Међународни дан без аутомобила“ чији је циљ промовисање алтернативних видова кретања ради очувања животне средине обиљежава се данас, 22. септембра, и у Палама под слоганом „Чувај планету, вози се на тротинету“.

Идеја о дану без саобраћајних гужви родила се још током нафтне кризе 1973.године. Промотивном вожњом улицама Пала, почевши од стадиона,  група за заштиту дјеце и омладине „Мрежа“ Пале данас се придружила европској кампањи обиљеживши Међународни дан без аутомобила, а у вожњи је учествовало преко 50 дјеце и младих.

„Дан без аутомобила“ обиљежен је тако што су најмлађи Паљани бициклима и пјешке продефиловали улицама града. У обиљежавању су учествовали паљански основци и чланови спортских клубова, а придружила су им се и дјеца из вртића која су заједно са њима возила ролере и тротинете.

„Европска седмица мобилности“, према прописима Међународне повеље европске иницијативе, траје од 16. до 22. септембра, а покренута је као европска иницијатива у коју су од 2002. године укључени 431 град и мјесто.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here