Кошарац осудио напад на Предсједника Републике

0
825

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац најоштрије је осудио покушај активиста ПДП-а, предвођених кандидатом те партије на листи за Народну скупштину Републике Српске Драшком Станивуковићем, да изрежирају инцидент у Челинцу.

„Ово је слика и прилика политике Младена Иванића, Бранислава Бореновића и Игора Црнатка, који су четири године из Сарајева, уз помоћ странаца, покушавали да руше оно што смо ми градили у Републици Српској. Ово је класичан рукопис британских и НАТО обавјештајних служби којима поменути тројац из ПДП-а годинама служи“, рекао је Кошарац Срни.

Он је додао да су прeдставници институције Републике Српске, као и руководство СНСД-а знали да ће опозиција, по инструкцијама страних агената, покушати да изазива инциденте, нарушава јавни ред и мир и проблематизује легалност изборног процеса.

„Очигледно је да пажљиво бирају извршиоце, конфликтне личности које су спремне на све. Једино што су они у стању да понуде грађанима је изазивање немира и хаоса. Грађани треба да остану мирни и да не насједају на овакве и сличне провокације“, упозорио је Кошарац.

Он је нагласио да је увјерен у спремност и способност полиције Републике Српске да заштити све грађане и њихово право да слободно изражавају своју политичку вољу на предизборним скуповима и на сам дан избора.

„Позивам грађане Републике Српске да 7. октобра на демократски начин покажу шта мисле о онима који на овакав начин угрожавају изборни процес и служе интересима оних страних сила које не желе добро ни Републици Српској, ни српском народу“, закључио је Кошарац.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here