Srbija – Brazil 0:2

0
1034

Srbija – Brazil 0:2 (0:1)

Stadion: „Otkritje Arena“. Gledalaca: 44.190. Strelci: Paulinjo u 36. i T. Silva u 68. minutu. Sudija: Alireza Fagani (Iran).

Srbija: Stojković, Rukavina, Milenković, Veljković, Kolarov, Matić, Milinković Savić, Tadić, Ljajić (od 75. Živković), Kostić (od 82. Radonjić), Mitrović (od 89. Jović).

Brazil: Alison, Fagner, T. Silva, Miranda, Marselo (od 10. Filipe Luis), Paulinjo (od 66. Fernandinjo), Kazemiro, Vilijan, Kutinjo (od 80. Augusto), Nejmar, Žezus.

Fudbaleri Srbije su okončali nastup na Svjetskom prvenstvu u grupnoj fazi, pošto su uprkos veoma hrabroj igri poraženi od „karioka“ sa 0:2 u trećem kolu grupe E.

Izabranici Mladena Krstajića su uoči meča sa snažnim protivnikom jasno poručili da neće u duel ući sa bijelom zastavicom i da se neće tek tako predati. Tako je i bilo, hrabro su se suprtostavili Nejmaru i saigračima, nisu se libili da ih napadnu, to su radili na veoma dobar način, ali ostaje žal što za takvu igru nisu nagrađeni mnogo povoljnijim rezultatom.

Od početka meča su krenuli ofanzivno na Brazilce, stvarali su šanse pred golom Alisona, koji u uvodnim momentima nije bio najsigurniji, pa su ga „orlovi“ bacali na sve jača iskušenja. Srbija je imala i više šuteva u okvir gola u prvom poluvremenu, kao i sredinom drugog poluvremena, ali ipak mreža Brazilaca se nije zatresla.

Brazilci su ovim trijumfom u osminu finala prošli kao prvoplasirana ekipa u grupi E, te će im naredni protivnik na Svjetskom prvenstvu biti Meksiko. Švajcarci su u posljednjem kolu igrali sa Kostarikom (2:2), zauzeli su drugo mjesto, pa će se u nokaut fazi sastati sa Švedskom.

 

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here