Југовић: Приоритет – крупни инфраструктурни пројекти

0
128

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је вечерас на свечаној сједници Скупштине општине /СО/ да су изградња нове и обнављање постојеће инфраструктуре стални приоритет општинске власти.

“Задовољни смо урађеним у овој години. Немамо право да прекинемо континуитет када је ријеч о крупним инфраструктурним пројектима, јер они вуку општину напријед. Очекује нас много посла”, рекао је Југовић на сједници СО одржаној поводом славе општине – Велике Госпојине.

Он истиче да ће ови пројекти одредити развој Пала не за наредне двије-три године, већ за наредне деценије.

Према његовим ријечима, за сљедећу годину планирано је рјешавање статуса хотела “Коран”, студентских домова на Каловитим брдима, измјештање Топлане, те почетак изградње репрезентативне зграде општине.

“У плану је премјештање Факултета физичке културе и спорта из Стамбулчића у хотел `Коран` који би био реконструисан за потребе студената, а имамо обећање Владе Републике Српске и надлежног министарства да ће нам помоћи у томе”,
навео је Југовић.

Он је додао да је међу приоритетима општинске власти и сарадња са борачком организацијом, те да не смију бити заборављена улагања у спорт и културу.

Предсједник СО Пале Предраг Вучићевић подсјетио је на најважније инфраструктурне пројекте који се реализују на подручју општине – изградња фекалног колектора која је вишемилионско улагање, те изградња и санација локалних путева и улица на Палама.

Он је подсјетио да је извршена приватизација фабрике “Фамос” која је била у стечају и да је општина постала власник, додајући да је то данас пословна зона која почиње да живи.

На свечаној сједници СО приказан је промотивни филм о Палама, а уручена су и признања заслужним појединцима и колективима.

Директор Олимпијског центра “Јахорина” Дејан Љевнаић, добитник плакете општине Пале, рекао је да овај центар има одличну сарадњу са општином и свим грађанима.

“Пред нама је још много заједничких пројеката на којима морамо да сарађујемо, јер је то у интересу људи који овдје живе”, истакао је Љевнаић.

У програму свечане академије наступили су хор Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” са Пала и млади фрулаш Милош Благојевић.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

16 − 16 =