Југовић: Наредна година инвестициона

Општина Пале ће током наредне године реализовати значајне инвестиције које се односе на изградњу, реконструкцију путне и комуналне инфраструктуре, те унапређење спортских садржаја, изјавио је данас начелник општине Бошко Југовић.

Југовић је на новогодишњем пријему истакао да ће наредне двије године обиљежити инвестициони циклуси, као што је почетак измјештања Топлане, изградња нове зграде општине, Музеја Републике Српске, санација фонтане на тргу и многи други пројекти.

“Морамо да дамо све од себе и да идемо напријед”, поручио је Јоговић.

Он је подсјетио да су током ове године, захваљујући Влади Републике Српске и Милораду Додику, купили имовину фабрике “Фамос” у износу 2.200.000 КМ, чиме су обезбијеђени услови за довођење инвеститора.

“Захваљујући куповини Фамоса обезбијеђени су услови да измјестимо Топлану, а борићемо се у току наредне године да започнемо иградњу нове у кругу фабике, да бисмо ослободили 7.000 метара квадратних најквалитетнијег земљишта у центру Пала”, рекао је Југовић.

Он је додао да се тренутно у кругу фабрике “Фамос” налази и прва фабрика за производњу ЛЕД расвјете која ће запослити око 25 радника.

Југовић се осврнуо и на ову годину, истичући да је била веома успјешна са много пројеката, у којој је уложено више од два милиона КМ у инфраструктуру.

Према његовим ријечима, то се односи на реконструкцију Романијске улице, која је завршена уз помоћ Владе Србије у износу од 500.000 евра, Улицу Николе Тесле, пут према Подвитезу, санацију градске депоније, реконструкцију зграде општине, те низ фреквентних саобраћајница на подручју општине.

“Када све анализирамо, општина Пале је у овој години буџетом предвидјела 105.000 КМ за подстицаје пољопривреди и предузетништву, више од 60.000 КМ за пронаталитетну политику. За стипендије издвајамо 100.000 КМ, помоћ породицама погинулих бораца и ратних војних инвалида око 60.000 КМ”, рекао је Југовић и додао да грантови из буџета достижу износ од 615.000 КМ.

Он је навео да је обезбијеђено око 50.000 КМ за завршетак новоизграђеног Храма Светог архангела Гаврила.

Југовић је на пријему, који је организовао за привредне, културне и спортске раднике, свима пожелио срећне предстојеће празнике и да у току наредне године сви остваре лични и породични успјех.

Предсједник Скупштине општине Пале Синиша Ласица рекао је да Пале напредују и да ће се у наредне двије године трудити да буду боље.

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име