Циљ странаца да се на власт доведу снаге које ће радити против Српске

0
849

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је да је потпуно јасно да постоји снажно мијешање иностраног фактора у изборе у Републици Српској и да о тим активностима званичника америчке амбасаде у БиХ, као и цијелог тима британских обавјештајаца који су стигли у Сарајево постоје бројни докази.
Кошарац је у изјави за Срну упозорио да је циљ тих активности да се на власт и у Бањалуци и у Сарајеву доведу политичке снаге које ће радити против интереса српског народа и Републике Српске.

„Питајте Младена Иванића који су блиски сарадници Педија Ешдауна стигли у Сарајево са задатком да руше власт у Републици Српској. Питајте га зашто је ишао код америчке амбасадорке да је моли да се иза избора пролонгира доношење одлуке о одржавању војне вјежбе на Мањачи и да ли је Иванићева молба услишена“, истакао је Кошарац.

Он је додао да постоје поуздане информације да је Игор Црнадак један од играча чији је задатак да увеже НАTО структуре у Подгорици и Сарајеву.

„Tреба питати Црнатка колико је пута само у овој години боравио у Подгорици, с ким се тамо састајао и какве је поруке преносио америчкој амбасадорки након сваког боравка у Подгорици“, навео је Кошарац.

Он је додао да поједини званичници опозиционих партија, који су у посљедње вријеме показивали наклоност према предсједнику Републике Српске Милораду Додику и Влади Републике Српске, трпе снажне притиске и пријетње да ће бити предмет истраге правосудних органа у Сарајеву.

„Било је покушаја да се зову и неки људи из СНСД-а. И мене су контактирали, износећи различите врсте подвала и неистина. Снажно одбацујемо такве притиске и никада нећемо пристати ни на какве уцјене те врсте. На првом мјесту су нам Република Српска и наш народ од кога очекујемо огромну подршку на предстојећим изборима“, закључио је Кошарац.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here