Хирург и преглед дојки убудуће у Дому здравља Пале

У Дом здравља Пале хирург ће долазити једном у 15 дана, а једном мјесечно вршиће се прегледи дојке, договорено је данас на састанку начелника општине Пале Бошка Југовића са вршиоцем дужности директора Дома здравља Иваном Шарцем и директором Болнице “Србија” Небојшом Шешлијом.

“Договорили смо да у наредном периоду у Дом здравља долази хирург који ће моћи да ради основне ствари и да се врше прегледи дојки једном мјесечном”, рекао је Југовић новинарима након састанка и истакао да је то крупак искорак у здравственој заштити.

Директор Болнице “Србија” рекао је да је састанак био неопходан ради успостављања квалитетније сарадње двије здравствене установе, с обзиром на то да се у протеклом периоду десио знатан одлив пацијената са подручја Пала ка другим установама у Републици Српској.

“Очекујемо да ће данашњи састанак за резултат имати повратак повјерења пацијената са Сарајевско-романијске регије у болницу у Источном Сарајеву”, рекао је Шешлија и напоменуо да су улагањима Владе Републике Српске добили савремен објекат који пружа много боље услове за рад него раније.

Вршилац дужности директора Дома здравља Пале Иван Шарац истакао је да је ријеч о сарадњи на примарном и секундарном ниво између ове установе и Болнице у Источном Сарајеву која ће бити на завидном нивоу.

“Имаћемо хируршку амбуланту у нашем Дому здравља, еминентне стручњаке”, нагласио је Шарац.

Доктор Милорад Шупић из болнице у Источном Сарајеву рекао је да му је драго што је постигнута сарадња двије установе јер је штета не искористити услове у новој болници који су врхунски, од смјештаја до опреме.

“Као особље имамо добру вољу да дођемо на Пале, да пружамо услуге и те пацијенте усмјеримо ка нашој болници Србија”, рекао је Шупић.

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име