У реконструкцију студентских терена на Корану уложено 130.000 км

0
1264

Начелник општине Пале Бошко Југовић, директор Студентског центра „Пале“ Дамјан Шкипина и директор „Електродистрибуције“ Пале Љубомир Мрда посјетили су данас мјесто извођења радова на реконструкцији и асфалтирању студентских терена у насељу Коран у чију адаптацију је уложено око 130.000 КМ.
Југовић је рекао да је Студентски центар прошле године од општине Пале откупио терене на Корану за фудбал, кошарку и одбојку, чиме су се стекли услови за улагања у њих.

Он је додао да је циљ реконструкције терена да буду створени добри услови за бављење спортом и рекреацијом.

„У току је наношење нове асфалтне подлоге на спортске терене, замјена кошаркашких носача, постављање расвјете. Када ово све буде завршено, за идућу сезону омогућиће одржавање спортских активности“, изјавио је Југовић новинарима након обиласка терена.

Шкипина је навео да је у току извођење финалних радова на реконструкцији спортских терена Јавне установе Студенског центра „Пале“ за шта је издвојено око 130.000 КМ, додавши да су ови терени стари око 50 година.

Он је истакао да су за реконструкцију терена добили и значајну донацију од Мрде који је обезбиједио лед-расвјету, рефлекторе за спортске терене и конструкције за кошаркашке терене, укупне вриједности преко 10.000 КМ.

„Спортисти у посљедње вријеме често долазе на припреме на Пале због погодне климе и надморске висине. Адаптацијом ових терена имаће услове за спортске активности, а биће доступни и студентима и локалној заједници“, рекао је Шкипина.

Шкипина је најавио да је у наредној години планирано да се цијели комплекс огради, чиме ће бити завршена реконструкција спортских терена на Корану.

Мрда је истакао да су Пале универзитетски центар и да је природно очекивати да млади људи имају потребе за оваквим садржајима.

„Реализијући овакве пројекте, ми реализујемо и нашу визију Пала као универзитетског и туристичког центра, поготово када заокружимо са Олимпијском љепотицом Јахорином“, каже Мрда, додавши да је у границама својих могућности успио обезбиједити донацију, али и да се „Електродистрибуција“ укључила у реализацију овог пројекта у оквиру редовне дјелатности.

Извођач радова је фирма „Мајнекс“ са Пала.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here