У понедјељак изложба слика бугарских аутора

0
730

На Економском факултету на Палама у понедјељак,17. децембра, биће отворена изложба слика савремених бугарских аутора које су настале током свих претходних сазива Међународне ликовне колоније „Арт симпозијум Јахорина“.
Оснивач и умјетнички руководилац ове колоније Лазо Савић рекао је Срни да ће на изложби бити представљено 40 ликовних дјела која ће бити изложена у галеријском простору Економског факултета до понедјељка, 24. децембра. 

„Ово је четврта изложба бугарских аутора која се одржава у задњих неколико мјесеци, а претходиле су јој изложбе у Мостару, Брчком и Требињу. Они већ дуги низ година редовно посјећују Јахорину и учествују у раду Колоније“, истакао је Савић. 

Он је додао да је изложба потврда успјешне сарадње „Арт симпозијума Јахорина“ са Амбасадом Бугарске у БиХ. 

Отварању изложе присуствоваће начелник општине Пале Бошко Југовић, амбасадор Бугарске у БиХ Августина Цветкова и истакнути ликовни критичар из Бањалуке Александар Грандић. 

Отварање изложба заказано је за 19.00 часова. 

„Арт симпозијум Јахорина“ основан је 1. маја 2003. године под покровитељством Олимпијског центра „Јахорина“ и уз подршку тадашњег градоначелника Источног Сарајево Предрага Ласице. 

Међународна ликовна колонија угостила је више од 350 умјетника из Јапана, Њемачке, Чешке, Мађарске, Русије, Украјине, Шпаније, Италије, Египта, Грчке, Ирске, Америке, Холандије, Француске, Турске, Бугарске, Македоније, Србије, Црне Горе, Хрватске, Јужне Kореје, Kине, Норвешке и Мексика чија су дјела представљена на око 90 изложби у Српској, БиХ и иностранству.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

eight − 1 =