У Палама отворен први зимски џудо камп

Илустрација

На Палама је данас почео први зимски џудо камп који је окупио 120 учесника из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске.

Први зимски џудо камп одржава се у Спортско-пословном центру „Пеки“ у организацији Џудо клуба „Рајко Кушић“ са Пала и Џудо савеза Републике Српске.

Предсједник паљанског Џудо клуба „Рајко Кушић“ Његош Пољаковић каже да су зимски камп организовали јер су Пале спортски град и због близине олимпијске љепотице Јахорине, а надају се да ће његово одржавање прећи у традицију.

„Желимо да анимирамо и остале гране спорта и остале Савезе да се почну организовати зимски кампови у Палама, користе потенцијали за смјештај, дворана и све остале могућности које оне пружају“, рекао је Пољаковић новинарима.

Он наводи да су се такмичари одазвали у великом броју, да је јако изненађен али да су успјели окупити најбоље кадете, сениоре и јуниоре.

Предсједник Џудо савеза Републике Српске Огњен Павловић истакао је да је ово још једна од нових активности у Савезу која треба да буде традиционална.

Павловић каже да већ 20 година имају љетни џудо камп у Требињу, те да им је жеља била да направе и зимске припреме.

Он наглашава да су услови јако добри у дворани „Пеки“, као и смјештај и исхрана у Студентском центру „Пале“.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је општина покровитељ првог зимског џудо кампа који је окупио 120 учесника, а који ће трајати три дана.

Он је додао да је лијепо видјети џудисте у великом броју како тренирају у дворани два пута дневно, и да ће из овога кампа извући све поуке, како би било још боље идући пут.

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име