У Палама обиљежен Дан ослобођења у Другом свјетском рату

Полагањем вијенаца на споменик палим борцима у Другом свјетском рату, на Палама је данас обиљежен 3. април – Дан ослобођења ове општине.
Предсједник општинског СУБНОР-а Миломир Провић рекао је новинарима да су Пале град хероја и да представници ове организације сваке године полажу вијенце на споменик палим борцима, те захвалио свима који су дошли да одају почаст.

“За ослобођење у Другом свјетском рату живот је уткало 270 бораца, носилаца споменице 37, док су три борца проглашена народним херојима”, истакао је Провић и додао да потомци треба да његују ову традицију.

Начелник општине Пале Бошко Југовић нагласио је да је српски народ увијек бранио своја огњишта.

Према његовим ријечима, више од 200 бораца уградило је своје животе за слободу Пала 1945. године и то се наставило и кроз сљедеће отпоре, укључујући и одбрамбено-отаџбински рат у којем су се Срби константно борили за опстанак и поштење, по чему су и познати.

Југовић је истакао да су, упркос тим чињеницама, све зле намјере Америке и Европе биле усмјерене ка томе да се Срби прикажу као агресори, те ће стога локална власт увијек подржавати овакве активности и његовати сјећање на све борце.

Осим представника СУБНОР-а, вијенце су положили и представници општине Пале, града Источно Сарајево, општинске Борачке организације, Удружења “Бели вукови”, Удружења пензионера општине Пале, породице погинулих бораца, као и представници јаног и политичког живота.

Вијенци су положени и на споменик жртвама Првог свјетског рата 1914-1918. године, који се налази у порти Цркве Успења Пресвете Богородице на Палама.

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име