У БиХ ушло више од десет хиљада илегалних миграната

0
988

Од почетка године, у БиХ је регистровано 10.317 незаконитих миграната, а 9.524 њих изразило је намјеру за азил. Подаци су то Службе за послове са странцима БиХ.

Мигранти углавном долазе сами и млађе су старосне доби, кажу у Служби за послове са странцима. Регистровано је и 69 малољетника без пратње, док је 60 малољетника без пратње изразило намјеру за азил.

Од укупног броја регистрованих миграната, око 60 одсто њих изашло је из БиХ преко границе са Хрватском, рекли су у Служби за послове са странцима.

На рути миграната нашла се и Градишка. У првих шест мјесеци полиција је открила 16 илегалних миграната. Од почетка августа, кажу,  мигранте нису затицали у Градишци.

“У претходном мјесецу, у мјесецу јулу, забиљежено је 115 миграната, које смо контролисали на подручју   ПУ Градишка. Ми свакако спроводимо низ активности, међу којима су и стални обиласци подручја града, подручја обале ријеке Саве као и мјеста гдје су до сад затицани мигранти, прије свега ради се о спортској дворани у Градишци која је тренутно у изградњи. Скоро све мигранте смо тамо затицали у досадашњем периоду”, каже Дејан Трифковић, начелник Одјељања ПУ Градишка.

На подручју надлежности Полицијске управе Бањалука од почетка године откривена су 204 мигранта, кажу у ПУ Бањалука. Полиција је мигранте налазила у транзиту, кратко су се задржавали у Бањалуци. Данас се појавила информација да су мигранти виђени подно Старчевице.

Полиција је изашла на терен, обишла уже и шире подручје Старчевице, али нису примјетили мигранте, рекли су у ПУ Бања Лука. Ових дана мигранти су виђени на аутобуској и жељезничкој станици.

Међу илегалним мигрантима највише је држављана Пакистана, Сирије , Ирана,  Авганистана и Ирака, док је нешто мањи број држављана Либије, Алжира, Палестине, Марока, Индије.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here