Уручена спортска опрема КК „Обилић“

0
1105

Начелник општине Пале Бошко Југовић и директор предузећа „Електродистрибуција“ Љубомир Мрда уручили су вечерас спортску опрему паљанском Кошаркашком клубу /КК/ „Обилић“, укупне вриједности 2.500 КМ.
Југовић је рекао да је уручено 15 тренерки и 10 кошаркашких лопти и честитао клубу јер је ушао у Премијер лигу.

„Ово је само једна у низу подршки коју дајемо спортистима, добро је да се враћамо спорту и његујемо спортске дисциплине и помажемо омладини“, изјавио је Југовић новинарима и подсјетио да су недавно посјетили фудбалске клубове „Романија“ и „Подграб“ и уручили им спортску опрему.

Директор КК „Обилић“ Предраг Слијепчевић захвалио је начелнику Југовићу што подржава клуб и његово учешће у Првој лиги Републике Српске, те изразио наду да ће у наредном периоду сарадња на релацији општина и клуб ићи узлазном путањом.

Слијепчевић је захвалио и угледном привреднику Љубомиру Мрди који је продржао клуб са опремом у вриједности око 2.500 КМ истичући да је то само почетак будуће заједничке сарадње коју ће кошаркашки клуб и управа знати да цијене.

Он је позвао и друге друштвене и политичке субјекте, привредна друштва да пруже додатну подршку кошаркашком клубу.

Мрда је рекао да је велико задовољство имати прилику било коме помагати, поготово младим људима и узорном спортском колективу као што је „Обилић“.

„Моја жеља је да наставимо даље сарадњу. Ја, као бивши спортиста, имам разлог и мотивацију да оваквим људима помажем јер се сјећам периода када сам се бавио спортом и ништа нам није било драже него када се појави неко да нам донесе патике. Сада сам у прилици да поклоним спорску опрему, а није битна материјална вриједност, него што се може помагати“, рекао је Мрда и додао да су Пале град младих, туризма и спорта.

Предсједник клуба Младен Копривица рекао је да му је драго што су их посјетили и поклонили спортску опрему и што су њихови резултати препознати јер је жеља да од клуба направе спортски бренд који ће бити на понос Пала и града источног Сарајева.

„Сматрам да Пале то заслужују поготово ако узмемо у обзир нашу спортску инфраструктуру то јесте спортску двору `Пеки` на којом нам могу сви завидјети“, навео је Копривица.

Играч Кошаркашког клуба „Обилић“ са Пала Стефан Слијепчевић захвалио је Мрди који је донирао неопхподне ствари за почетак сезоне и што је препознао потенцијал у њиховом клубу.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here