Украјина спремна за офанзиву на Донбас

0
1022

Замјеник команданта оперативне команде самопроглашене Доњецке Народне Републике Едуард Басурин изјавио је да Кијев планира да „оствари три напада“ на ДНР.

У интервјуу за телевизију РТ Басурин је говорио о ситуацији на линији разграничења у Донбасу. Он је подсјетио да је ДНР раније сазнала да украјинска војска планира да формира офанзивну групу за напад у правцу Маријупоља.

„’Песница‘ је формирана. Ми смо објавили бројност, колико људи има у тој ’песници‘, ако се може тако рећи. Планови су открили шта противник намјерава да постигне“, рекао је Басурин и додао да су два паралелна напада планирана на југу, а један на сјеверу Донбаса.

Операција би, како је рекао, требало да траје пет дана. У ДНР не искључују могућност да ће Кијев одложити операцију с обзиром на то да су планови Оружаних снага Украјине откривени.

Ипак, навео је Басурин, за то нема стопроцентних гаранција.

Почетком седмице власти ДНР су саопштиле да Кијев припрема офанзивну операцију на југоистоку земље. Према речима Басурина, укупан број војника је 12.000, а крајњи циљ операције јесте излазак украјинске војске на границу с Русијом.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here