Трнинић: Нећемо одустати од зацртаних траса

0
635

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић поручио је да Српска неће одустати од путева које је зацртала у стратешким документима, међу којима има неколико оних који требају додатно да је повежу са Србијом.

„Ниједна траса коју буде заговарао неко трећи преко наше територије неће моћи проћи без сагласности Републике Српске“, рекао је Трнинић за „Глас Српске“.

Он је додао да у документима Српске зацртани правци према Србији, између осталог, воде преко Источног Сарајева, Сокоца, Рогатице, Вишеграда до границе са Србијом, али и преко Брчког и Бијељине.

Трнинић је рекао да је један од кључних пројеката за Републику Српску у завршној фази, те да ће у првој седмици октобра бити пуштен у саобраћај ауто-пут Бањалука-Добој.

Говорећи о мосту „Братољуб“, између Братунца и Љубовије, ресорни министар је рекао да Управа за индиректно опорезивање БиХ увјерава да ће до краја мјесеца бити расписан тендер за избор најбољег понуђача када је ријеч о изградњи граничног прелаза.

Он је оцијенио да се прије овог периода наредне године неће моћи употребљавати. „Нажалост, то је тако и ако буде других опструкција питање је када ће све то бити завршено“, рекао је Трнинић.

Када је ријеч о изградњи моста на Сави код Градишке, Трнинић је рекао да из Хрвастке увјеравају да постоји ситна техничка грешка коју ће веома брзо исправити и да ће тендер за изградњу бити расписан до краја овог мјесеца.

Он је навео да се разговара и са одређеним заинтересованим партнерима када је ријеч о проширењу понуде на бањалучком аеродрому, јер постоји жеља да сљедеће године уведу још неке дестинације.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here