СЦЕНАРИО ДРЖАВНОГ УДАРА НА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ: Лондон послао злогласну 15. Групу за психолошке операције!

Активни дио овог сценарија- операције, која је у току, кренуо је када су се обавештајне службе укључиле у рад Интерресорне координационе групе у бази ЕУФОР у Сарајеву која је тако постала центар удара на Републику Српску и која представља експертску „пропагандну групу“ састављену од више десетина стручњака за подршку домаћим медијима и невладиним организацијама, у извођењу психолошких операција.

Ову групу чине,како наводе наши извори, припадници 15. Групе за психолошке операције, војске Велике Британије (15.United Kingdom Psihological Group). Сви они, између осталог, изводе информационе операције путем интернета, јавне дипломатије, невладиних организација итд… Контрола јавног мњења, медија, друштвених елита и најшире јавности које се налазе у овом процесу , од њиховог је примарног значаја.

Након ових спознаја, пало је у воду свако негирање да се Република Српска налази на мети појачаних обавештајних операција неких западних земаља, у чему су углавном предњачиле опозиционе партије из Републике Српске окупљене у Савез за победу.

Да су претње Републици Српској „само измишљене приче актуелне власти у РС“, поновио је 28.септембра наивни актуелни члан председништва БиХ Младен Иванић, устврдивши да он нема доказе да се ико меша у изборе у Републици Српкој, односно БиХ. И не треба нико да се меша па ни Србија, рекао је Иванић.

Но то и не чуди, с обзиром да су и опозиционе странке и њени лидери , како се наводи у поменутој анализи ,дио овог ширег удара на Републику Српску.

У потпуности је зачудјујући такав Иванићев став, након децидне изјаве председника Србије Александра Вучића, коју је дао на седници Главног одбора СНС-а 24. септембра у Сава центру у Београду, у којој је потврдио овај западни сценарио према Републици Српској. Вучић је тада рекао да је то најбруталније мешање западних сила у изборе у Републици Српској и да ће те доказе изнети у јавност после октобарских избора у БиХ , са вероватно више додатних детаља око свега овога о чему пише Инфосрпска , а које је добио од својих служби.

Своју ограниченост „наивни“ Иванић је показао када је додао „да не жели да коментарише изјаве Вучића о мешању странаца у изборе у БиХ док не види доказе“. Од Вучића је Иванић добио брзи одговор,, да ништа није изненађење,све знају само се праве наивни.Рећи ћу Иванићу све у лице , али након избора“.

Но информациона операција против Републике Српске ушла је у своју завршну фазу, наводи се у анализи у којој смо имали увид и према којој је до сада урађено:

– Премрежавање Републике Српске лажним невладиним организацијама
– Монополизација медијског простора завршена је
– Регрутација локалних извођача завршена је
– Персонализација противника (Милорад Додик) и његова сатанизација у завршној фази је
– Уништавања угледа институција безбедности Републике Српске настављена је
– Харангирање маса и испирање мозга, методологијом провокација и ескалација, траје и улази у завшну фазу
– Окупљање лажног узорка друштва у РС (Правда за Давида) на централном месту, које је најпогодније за медијску манипулацију ,траје и улази у завршну фазу, са најављеним „револуцијама“ препрекама за одржавање избора итд…итд…
– Инсценирање „варнице“ подразумева неколико сценарија, прије свих онај који полази од Давора Драгичевића, оца трагично настрадалог младића Давида Драгичевића, и групе „Правда за Давида“ која протестује данима у Бања Луци.
– Затим евентуално угрожавање безбедности неког од лидера опозиције или групе „Правда за Давида“ за који би се оптужила актуелна власт итд…

Све ово прати и изузетно висока финансијска подршка овом виду субверзивног деловања обавештајних сужби.Оне су пружиле значајну помоћ, организациону и методолошку , овдашњим медијима и НВО у извођењу пропагандног рада.

У тој наведеној подршци обавештајне службе користиле су „преносне механизме“, задржавајући прикривеност свог ангажовања на плану финансирања,обуке и локације састанака. Обуку представника невладиних организација за „меки државни удар“ на Републику Српску вршили су, пре свега, пензионисани представници обавештајних служби. Састанци и обуке су одржавани на различитим местима (Румунија, Бугарска,Црна Гора…) и редовно су биле под надзором страних служби Велике Британије и САД.

Путем агената утицаја, обавештајне службе су активно, интезивно, циљано изводиле и изводе психолошке операције у циљу врбовања и проналажења присталица жељних промена у Републици Српској (Савез за победу).

Тај могући украјински сценарио у Републици Српској подразумева и окупљање опозиције око једне кључне личности (Младен Иванић), који би се на главном протесту, који је група „Правда за Давида“, најавила за 5. октобар, ако дође до ескалације, појавио као личност која ће објединити опозицију и протесте.

Овакав план, у који су у покушају рушења Републике Српске укључене водеће западне обавештајне службе и њихове амбасаде у Сарајеву, како се наводи у анализи, обухвата и оперативце Обавештајно безбедносне агенције (ОБА) у Сарајеву, ветеране такозване Армије БиХ на терену, хорде навијача из Федерације БиХ, одређене медије у РС и Федерацији БиХ , неке и у региону, одређене невладине организације, опозиционе политичке партије у Републици Српској ,са бочном подршком партија из Федерације са којим чине власт на заједничком нивоу, делове друштва погодних за манипулацију.

Све се то дешава у моменту када се врши покушај девастације српског националног бића и демонизације лидера који сметају „новом светском поретку“ и његовом походу на Балкан.. На глобалном плану то је Владимир Путин а на локалном Милорад Додик.

Додик се напада јер симболизује одбрану Републике Српске која је гарант опстанка српског народа, па се напада како би се урушила позиција Српске и како би западни центри искористили српске поделе за централизацију БиХ.

На сву срећу велика већина је тога свесна у Републици Српској као што је свесна и шта западне службе и домаћи извршиоци покушавају .

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име